OSAOssa työskentelyssä parasta oli dynaaminen työskentelyote, sanoo eläkkeelle siirtyvä Kaukovainion palvelut -yksikön yksikönjohtaja ja OSAO Edu Oy:n toimitusjohtaja Antti Rovamo.
OSAOn Kaukovainion palvelut -yksikön yksikönjohtaja ja OSAO Edu Oy:n toimitusjohtaja Antti Rovamo on siirtymässä viettämään ansaittuja eläkepäiviä.
Rovamo on pitkän linjan koulutusalan ammattilainen. Taloustieteitä aikoinaan opiskellut Rovamo siirtyi OSAOn palvelukseen Oulun ammattikorkeakoulun liiketalouden yksikön koulutusohjelmajohtajan tehtävästä vuonna 2007.
“Ehdin olla töissä OSAOssa 17 vuotta ja kymmenen kuukautta”, Rovamo laskeskelee.
Rovamo sanoo, että hän mietti yksikönjohtajaksi hakemista pitkään.
“Ajattelin lopulta, että olen varmaan ikäni puolesta hyvä tähän pestiin. Muistan, että rekrytointiprosessi oli pitkä. Ensin oli haastattelu, sen jälkeen testejä ja sitten valinta.”
Rovamo sanoo, että jälkikäteen on hauska huomata, miten oppilaitosten historiat kietoutuvat myös hänen työuransa käänteisiin.
“Liiketalouden yksikkö ja kauppaoppilaitos sijaitsivat aikoinaan samassa rakennuksessa Teuvo Pakkalan kadulla. Kun ammattikorkeakoulu muutti Kotkantielle vuonna 2005, olin OLSin jalkapallojunnujen kautta talkoojoukoissa siirtämässä tavaraa Kotkantielle. En silloin kyllä arvannut, että siirtyisin itsekin joskus sinne töihin.”
Koulutusten kehittäjä
Antti Rovamo sanoo, että ammatillinen koulutus on ottanut isoja harppauksia eteenpäin hänen työuransa aikana. Isoin kehitys näkyy hänen mukaansa työelämäyhteistyössä.
“Kun aloitin työt yksikönjohtajana vuonna 2007, opiskelu oli vielä hyvin koulumaista. Tänä päivänä työelämä on ihan eri tavalla mukana ammatillisessa koulutuksessa. Mielestäni vahva työelämälähtöisyys myös motivoi opiskelijoita ihan eri tavalla”, Rovamo sanoo.
Oman työuransa kohokohdiksi Rovamo mainitse englanninkielisten koulutusten kehittämisen OSAossa.
“Kun aloitin työt yksikönjohtajana, meillä oli koulutustarjonnassa IB-merkonomin tutkinto. Tämäkin koulutus oli aikoinaan pilotti, ja teimme ison työn, että saimme koulutukselle vakituisen järjestämisluvan. Myös matkailualan ja ravintola- ja catering-alan englanninkielisten koulutusten järjestämislupien saaminen olivat tärkeitä”, Rovamo kertoo.
Suureksi pettymykseksi Rovamo nostaa koronaviruspandemian ja sen vaikutukset OSAOn kansainvälisiin kumppanuuksiin.
“Meillä oli todella hyvä tilanne OSAO Edussa kansainvälisten yhteistöiden saralla juuri ennen kuin pandemia alkoi. Sitten kaikki pysähtyi. Olimme juuri saaneet pitkiä neuvotteluja usean toimijan kanssa siihen pisteeseen, että olimme laittamassa nimiä paperiin. Nyt olemme koronan jälkeen siinä tilanteessa, että yhteistyö on lähtenyt elpymään”, Rovamo sanoo.
Aktiivista elämää
Antti Rovamo aikoo pysyä aktiivisena myös eläkkeellä.
“Olen muuttamassa Helsinkiin, jossa koko muu perhe jo asuu. Vapaa-ajalla pelaan kaukalopalloa. Käyn myös ruotsin ja englannin kielten keskustelukursseilla”, hän kertoo.
Antti Rovamo on kiitollinen kuluneista työvuosista työkavereille ja yhteistyökumppaneille.
“Olemme tehneet paljon yhteistyötä eri yritysten kanssa ja pyrkineet löytämään tapoja, jolla opiskelijat voivat olla apuna työelämälle. Myös Oulun yliopiston, Oulun ammattikorkeakoulun ja VTT:n kanssa tehty yhteistyö on ollut tärkeää.”
Rovamo sanoo, että parasta kuluneissa työvuosissa on ollut dynaaminen ja eteenpäin katsova ote työn tekemiseen.
“Jos haasteita tuli, emme koskaan jääneet paikalleen makaamaan. OSAOlla isot hartiat ja ne kyllä kantavat.”