Älykäs ruokahävikki haltuun
- Etusivu
- Tietoa OSAOsta
- Kehittäminen ja hankkeet
- Hankkeet
- Älykäs ruokahävikki haltuun
Hankkeen toiminta-aika
1.8.2024–31.7.2027
Hankkeen kuvaus
Älykäs ruokahävikki haltuun -hankkeen tavoitteena on pienentää ruokahävikkiä oppilaitosten ravintola- ja catering- ja elintarvikealan opetuksessa ja ravintoloissa asenteita muuttamalla, mittaamisen avulla sekä ruuanvalmistukseen liittyvällä ennakoinnilla.
Hankkeessa pyritään nostamaan opiskelijoiden ja henkilökunnan yhteisvastuuta ja osaamista ruokahävikin pienentämiseksi kestävän kehityksen mukaisesti. Lisäksi kehitetään edistyksellisiä työkaluja ruokahävikkiä vähentävään asennekasvatukseen ja seurantaan, kasvatetaan opiskelijoiden ja henkilökunnan ymmärrystä ruokahävikin merkityksestä ja mittaamisesta sekä parannetaan koko ruoantuotantoketjun yhteistyötä hävikin vähentämiseksi.
OSAOn koordinoimassa hankkeessa ovat mukana Oulun Palvelualan Opisto ja Luonnonvarakeskus (Luke).
ESR+-rahoituksen hankkeelle on myöntänyt Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.
Yhteystiedot
Projektipäällikkö Kirsi Körkkö
p. 050 521 1725
kirsi.korkko@osao.fi
Asiantuntija, ravintola- ja catering-ala Marjo Kakko
p. 050 397 8033
marjo.kakko@osao.fi