Älykäs ruokahävikki haltuun

EU-lippulogo, jossa sinisen suorakulmion päällä ympyrässä 12 keltaista tähteä ja vieressä teksti Euroopan unionin osarahoittama.

Hankkeen toiminta-aika

1.8.2024–31.7.2027

Hankkeen kuvaus

Älykäs ruokahävikki haltuun -hankkeen tavoitteena on pienentää ruokahävikkiä oppilaitosten ravintola- ja catering- ja elintarvikealan opetuksessa ja ravintoloissa asenteita muuttamalla, mittaamisen avulla sekä ruuanvalmistukseen liittyvällä ennakoinnilla.

Hankkeessa pyritään nostamaan opiskelijoiden ja henkilökunnan yhteisvastuuta ja osaamista ruokahävikin pienentämiseksi kestävän kehityksen mukaisesti. Lisäksi kehitetään edistyksellisiä työkaluja ruokahävikkiä vähentävään asennekasvatukseen ja seurantaan, kasvatetaan opiskelijoiden ja henkilökunnan ymmärrystä ruokahävikin merkityksestä ja mittaamisesta sekä parannetaan koko ruoantuotantoketjun yhteistyötä hävikin vähentämiseksi.

OSAOn koordinoimassa hankkeessa ovat mukana Oulun Palvelualan Opisto ja Luonnonvarakeskus (Luke).

ESR+-rahoituksen hankkeelle on myöntänyt Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Yhteystiedot

Projektipäällikkö Kirsi Körkkö
p. 050 521 1725
kirsi.korkko@osao.fi

Asiantuntija, ravintola- ja catering-ala Marjo Kakko
p. 050 397 8033
marjo.kakko@osao.fi