Laskutusosoite

Operaattori: CGI Suomi Oy
Välittäjän tunnus: 003703575029
Verkkolaskuosoite: 003709924453

Y-tunnus: 0992445-3

Elementti näyttää Voice Intuitiven kuuntelunapin ja translate-valikon

EU-lippulogo, jossa sinisen suorakulmion päällä ympyrässä 12 keltaista tähteä ja vieressä teksti Euroopan unionin osarahoittama.
Oulun kaupungin logo.

Hankkeen toiminta-aika

1.9.2024–28.2.2027

Hankkeen kuvaus

MEREBE-hankkeessa yhdistetään elektroniikkalaitteiden, etenkin mikroelektroniikan suunnitteluun, valmistus- ja pakkaustekniikkaan sekä ohjausohjelmistoihin keskittyneiden tutkijoiden, yritysten ja loppukäyttäjien osaaminen sekä tarpeet. Päätavoitteena on muodostaa paikallisesti ja kansainvälisesti tunnettu ja tunnustettu mikroelektroniikan ja puolijohdealan sekä ohjelmistoteollisuuden ekosysteemi, joka toimii osaamisen, koulutuksen ja tki-toiminnan keskiössä.

Hanke sisältää viisi työpakettia

  1. Kartoitus osaamistarpeista
    • Hankkeeseen osallistuvien oppilaitosten ja BusinessOulun olemassa oleville kontakteille toteutetaan osaamistarvekartoitus yrityskohtaisesti. Kartoituksessa selvitetään ja ennakoidaan tulevaisuuden osaamistarpeita, minkä avulla vahvistetaan koulutuksen ja osaamistarpeiden kohtaavuutta.
  2. Interaktiivisen oppimisympäristön luominen
    • Osaamistarvekartoituksessa saatujen tulosten jälkeen käynnistetään koulutusten tarkempi suunnittelu sekä koostetaan koulutus- ja toimenpidekokonaisuuksia. Hankkeessa selvitetään kaikille avoimen interaktiivisen oppimisympäristön edellytyksiä ja tarvetta. Hankkeen aikana valmistuneet koulutukset tarjotaan Moodle/Pinja-oppimisympäristössä.
  3. Kohtaanto
    • Hankkeen oppimisympäristön kautta kanavoidaan uutta osaamista alan yritysten työntekijöille ja loppuvaiheen opiskelijoille. Työpaketin toimintoihin sisältyy mm. työpaketti 2:ssa koostetun koulutustarjonnan hyödyntäminen, elinkeinoelämän ja tutkijoiden yhteinen vuoropuhelu eri tilaisuuksissa, osaajien ja osaamisen kanavoiminen yritysten tarpeisiin sekä opiskelijoiden osallistaminen alan kehittämiseen.
  4. Mikroelektroniikan ekosysteemi
    • Toimintamalli sisältää toimenpiteitä osaamisen kehittämiseksi ja vahvistamiseksi Oulun seudulla, sisältäen mm. tavoitteellisia etä- ja lähitapaamisia. Ekosysteemin tavoitellaan edesauttavan alueellisen elinkeinoelämän rakenteen laajentamisessa ja uudistumisessa. Tiedonsiirtyminen toimijoiden kesken parantaa koulutusten sisältöä, uusien tekniikoiden haltuunottoa sekä alueellista liiketoimintaa.
  5. Viestintä ja koordinointi
    • Yhdessä toteuttavalla viestinnällä parannetaan alan näkyvyyttä ja tunnettuutta eri kanavissa, välitetään tietoa tuloksista ja annetaan tietoa tarjolla olevista koulutuksista eri kanavissa.

OSAOn roolina hankkeessa on toteuttaa alan yrityksiin osaamistarvekartoitus, jonka tavoitteena on muodostaa käsitys työelämän osaamistarpeesta ja kartoittaa operaattoritason tulosten perusteella havaittuun tarpeeseen sopivia koulutuksia ja kurssikokonaisuuksia. OSAO vastaa yhdessä muiden toimijoiden kanssa interaktiivisen koulutusympäristön toteuttamisesta, kohtaanto-ongelmiin vastaamisesta, markkinoinnista ja viestinnästä ja toimii aktiivisena toimijana Oulun mikroelektroniikan ekosysteemissä.

Hanketta koordinoi Oulun yliopisto ja hankkeen osatoteuttajia ovat OSAOn lisäksi Oulun ammattikorkeakoulu ja Oulun kaupunki (BusinessOulu).

ESR+-rahoituksen hankkeelle on myöntänyt Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus. Hanketta rahoittaa myös Oulun kaupunki.