Laskutusosoite

Operaattori: CGI Suomi Oy
Välittäjän tunnus: 003703575029
Verkkolaskuosoite: 003709924453

Y-tunnus: 0992445-3

Elementti näyttää Voice Intuitiven kuuntelunapin ja translate-valikon

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, Ruokapalvelun osaamisala, Kokki (nro 724895)

Kohderyhmä

Kokkina voit työllistyä esim. erilaisiin ravintoloihin, catering-alan yrityksiin, suurkeittiöihin, kahviloihin ja juhla-aja pitopalveluyrityksiin. Ravintola- ja catering-alan perustutkinto koulutus soveltuu hyvin sinulle, jos haluat kehittyä ruoanvalmistus-, leivonta – sekä asiakaspalvelutaidoissa. Ala työllistää hyvin!

Koulutuksen kohderyhmänä ovat ensisijaisesti Oulun seudun työllisyysalueen asiakkaat, jotka soveltuvat keittiötyöskentelyyn ja asiakaspalveluun ja joilla on riittävät valmiudet verkko-opiskelutehtävien opiskeluun. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin opetuskieli, hänet kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Kielitestin ajankohta on 10.2.2025.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen tavoitteena on saada ammattilainen perustutkinto ja työllistyä ravintola-alan työtehtäviin.

Jokaiselle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaaminen, mikä määrittää opiskeluajan.

Koulutusaika: 10.3.2025-19.2.2027

TUTKINNON KUVAUS
Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä).

Tutkintoon sisältyy pakollinen tutkinnon osa, ravitsemispalveluissa toimiminen (20 osaamispistettä), kaksi osaamisalan pakollista tutkinnon osaa (yhteensä 65 osaamispistettä) ja valinnaisia tutkinnon osia 60 osaamispistettä.

Osaaminen osoitetaan työtehtäviä tehden työpaikalla ja arvioidaan asteikolla K5-T1
Tutkinnon suorittanut kokki osaa
· toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa
· valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa huomioiden erityisruokavaliot
· laittaa ruoan esille annoksittain tai suurelle joukolle.

Työtehtäviä, joissa tutkinnon suorittanut voi toimia
kokki työskentelee ravintoloissa, catering-alalla, henkilöstöravintoloissa, kahviloissa, juhla- ja pitopalveluissa, lasti- ja matkustajalaivoissa sekä suurkeittiöissä.

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto 180 osp (osaamispistettä), ruokapalvelun osaamisala.
Pakolliset tutkinnon osa:
Ravitsemispalveluissa, 20 osp
Lounasruokien valmistus, 40 osp
Annosruokien valmistus, 25 osp
Valinnaiset tutkinnon osat, 60 osp:
Opiskelija valitsee seuraavista
· A´la carte – ruoanvalmistus, 30 osp
· Kahvilapalvelut, 10 osp
· Katu- ja pikaruokapalvelut, 10 osp
· Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot, 10 osp
· Suurkeittiön ruokatuotanto, 25 osp
· Tilaus- ja juhlaruokien valmistus, 25 osp
· Vähittäiskaupan palvelutiskillä toimiminen, 15 osp
· Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen, 5 osp
Yhteiset tutkinnon osat, 35 osp:
· Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen, 11 osp
· Matemaattis- luonnontieteellinen osaaminen, 6 osp
· Yhteiskunnassa- ja kansalaisena toimiminen, 9 osp

Tutustu tutkinnon osan perusteisiin: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/ammatillinen/8516664/tiedot

Koulutuksessa mahdollisesti suoritettavien lupakorttien viranomaismaksut peritään opiskelijalta. Koulutuksen aikana suoritetaan hygieniapassi. Ruokavirasto perii hygieniapassista voimassa olevan maksuasetuksen mukaisen hinnan, joka on tällä hetkellä (1.1.2024) 8,00 €/hygieniapassi.

Jokaiselle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaaminen, mikä määrittää opiskeluajan. Koulutus toteutetaan lähiopetuksena OSAO Kempeleen-Limingan yksikössä, verkko-opintoina sekä työpaikalla tapahtuvana oppimisena. Opiskelijalla on mahdollisuus tehdä verkko-opinnot myös oppilaitoksen tiloissa. Työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen työpaikka etsitään yhdessä opiskelijan kanssa.

Koulutuksesta saa lisätietoja:

Pirkko Härkönen
p. 050 372 2923
pirkko.harkonen@osao.fi

Anne Vimpari
p. 050 5727 503
anne.vimpari@osao.fi

Linkki tutkinnon esittelyyn: https://www.youtube.com/watch?v=ToJ_yepH2BY

KOULUTUKSEEN HAKEUTUMINEN
Hae koulutukseen Työmarkkinatori – Oma asiointi -verkkopalvelussamme täytettävällä sähköisellä lomakkeella tai jätä paperihakemus oman
työllisyysalueen toimistoon. Sähköiseen lomakkeeseen pääset tämän ilmoituksen välilehdiltä klikkaamalla ”Hae tähän koulutukseen”. Palveluun kirjaudutaan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai sirullisella henkilökortilla. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman kirjautumista, sinun tulee vahvistaa hakemuksesi paikalliselta viranomaiselta ennen hakuajan päättymistä. Paperihakemuksen löydät osoitteesta www.suomi.fi hakusanalla ”Hakemus työvoimakoulutukseen”.

Täytäthän hakemuksesi huolellisesti, erityisesti kohdan ”Tarkemmat perustelut”, sillä haastatteluun kutsuttavat valitaan hakemuksen perusteella. Kouluttaja haastattelee hakijat. Haastattelut järjestetään 14.2.2025. Koulutusvalinnasta ilmoitetaan aina henkilökohtaisesti. Kouluttaja kutsuu koulutukseen.

Jotta voit tulla valituksi työvoimakoulutukseen, tulee työnhakusi olla voimassa. Voit avata työnhakusi Oma asiointi -verkkopalvelussamme. Voit seurata verkkopalvelussa myös hakemuksesi käsittelyä kohdasta Työvoimakoulutus > Hakemusteni tilanne.

Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta ja kulukorvausta.
Koulutukseen hakeutumisesta saat lisätietoa oman työllisyysalueesi työvoimaviranomaiselta. Oman yhteyshenkilösi voit varmistaa asiointipalvelusta
https://tyomarkkinatori.fi/henkiloasiakkaat/asiointi

Koulutuksen kuvaus

Opetuskieli:  Suomi

Opiskelumuoto: 

Hinta: