Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto, tarjoilija
- Etusivu
- Tietoa hakemisesta
- Koulutustarjonta
- Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto, tarjoilija
Asiakkaan tyytyväisyys on tarjoilijalle kunnia-asia. Tarjoilijana vastaat asiakkaiden palvelusta ja onnistuneen palvelukokonaisuuden tuottamisesta.
Ammatti ja opinnot
Tarjoilija palvelee asiakkaita oma-aloitteisesti, ystävällisesti ja vastuuntuntoisesti sekä toimii yrityksen liikeidean ja palvelukulttuurin mukaisesti. Hän osaa esitellä, suositella ja myydä yrityksen ruoka-, juoma- ja muita tuotteita. Tarjoilija hallitsee työssä tarvittavat kassa-, maksuväline- ja tilitystoiminnot sekä hän käyttää työssään tarkoituksenmukaisia työmenetelmiä, koneita, laitteita ja apuvälineitä.
Jokaiselle sopiva tapa opiskella. Valitse juuri sinulle sopiva hakutapa.
Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi.
Hakuaika
Koulutukseen on jatkuva haku.
Opintojen alkaminen ja kesto
Koulutuksen kesto on noin yksi vuosi. Kestoon vaikuttaa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).
Koulutuspaikka
OSAO, Kaukovainion yksikkö, palvelut
Opetusravintola Hilikku
Kasarmintie 8H
90130 Oulu
Opiskelijavalinta
Valintakriteerit opiskelijavalinnalle:
- Aikaisemmin hankittu osaaminen (koulutus ja työkokemus, harrastuneisuus)
- Opiskelu- ja työskentelyvalmiudet (motivaatio, urasuunnittelu, vuorovaikutustaidot, tavoitteellisuus)
Hakijalla tulee olla soveltuvuus alalle.
Kielitaidon arviointi
Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin opetuskieli, hänet kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnon kielitaitovaatimus on B1.1. Katso lisätietoja kielitaidon arvioinnista täältä >
Opiskelun toteutusmuoto
Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa kartoitetaan hänen hankkima osaaminen suhteessa tutkinnon ja /tai tutkinnonosan ammattitaitovaatimuksiin. Tutkinnon suorittamisen kesto ja lähipäivien määrä sovitaan yksilöllisesti HOKSissa. HOKSia päivitetään tarvittaessa.
Oppisopimusopiskelu
Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimusopiskeluna. Se edellyttää alan työpaikkaa tai yrittäjänä toimimista koulutuksen aikana. Oppisopimusopiskelun voi aloittaa milloin vain. Oppisopimusasioita hoitaa Kaukovainion yksikössä koulutussuunnittelija Kirsi Pirinen, puh. 040 541 3643, kirsi.pirinen@osao.fi.
Tutkinnon sisältö ja laajuus
Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnon laajuus on 120 osaamispistettä. Tutkinto koostuu kahdesta pakollisesta ja 1-2 valinnaisesta tutkinnon osasta.
Pakolliset tutkinnon osat:
- Ravintolan tarjoilutyössä toimiminen
- Ruokaravintolassa toimiminen
Valinnaiset tutkinnon osat:
- Juhlapalvelussa toimiminen
- Henkilöstöravintolassa toimiminen
- Kahvilan asiantuntijana toimiminen
- Tilaustarjoilussa toimiminen
- Viinibaarissa toimiminen
- Olutravintolassa toimiminen
Tutustu tutkinnon perusteisiin täällä (ePerusteet).
Hinta ja kustannukset
Opiskelijamaksu on 250 € (alv 0 %).
Lisätiedot ja hakeutuminen
Lisätietoja koulutuksesta antaa opinto-ohjaaja Mervi Savela p. 040 4858 604, Mervi.Savela@osao.fi
Lisää tietoa hakeutumisesta:
OSAO Ovi -hakijapalvelu
p. 040 8266 060
chat www.osao.fi/ovi
ovi@osao.fi
Hae koulutukseen
Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.
Peruutusehto
Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, mahdollisesti maksettua opiskelijamaksua ei palauteta ja se veloitetaan kokonaan.