Ravitsemispalveluissa toimiminen, 20 osp, englanninkielinen
Tutkinnon osa ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta
- Etusivu
- Tietoa hakemisesta
- Koulutustarjonta
- Ravitsemispalveluissa toimiminen, 20 osp, englanninkielinen
Ravitsemispalveluissa toimiminen -tutkinnon osa antaa sinulle perustietoja ja -taitoja ravintola- ja catering-alalle. Olet kiinnostunut ruoanvalmistuksesta sekä asiakaspalvelusta ja haluat työllistää itsesi lyhyellä koulutuksella. Voit myös täydentää aiempaa koulutustasi tai harkitset hakeutumista ravintola- ja catering-alalle. Tämä tutkinnon osa opiskellaan kokonaan englannin kielellä.
Read about studies in English
Koulutuksen kuvaus
Kohderyhmä
Koulutus on suunnattu alasta kiinnostuneille maahanmuuttajataustaisille henkilöille. Koulutuksen tavoitteena on mahdollistaa työllistyminen alalle sekä antaa pohjia alan koulutukseen.
Ajankohta
Hakuaika 16.9. – 17.10.2024. Opinnot alkavat 13.1.2025 ja niiden arvioitu päättyminen on 23.5.2025. Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi, jolla todetaan, millaista osaamista tutkinnon osan muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää tarkan opiskeluaikasi.
Koulutuspaikka
Kaukovainion yksikkö, palvelut, Kotkantie 1, 90250 Oulu ja Opetusravintola Hilikku, Kasarmintie 8h, 90130 Oulu
Hinta
Opetus on maksutonta. Opintojen aikana suoritetaan hygieniapassi, jonka hinta on 8 €. Lisäksi opiskelijan tulee hankkia keittiötyöhön soveltuvat työvaatteet ja työjalkineet.
Opiskelun toteutusmuoto
Koulutus toteutetaan oppilaitosympäristössä, työpaikalla sekä verkko-opintoina.
Koulutuksen laajuus
Ravitsemispalveluissa toimiminen -tutkinnon osan laajuus on 20 osaamispistettä (osp).
Tutkinnon osa sisältyy ravintola- ja catering-alan perustutkintoon. Osaaminen osoitetaan työtehtäviä tehden ravitsemisalan ruoanvalmistustehtävissä ja arvioidaan asteikolla K5-T1 (kiitettävä, hyvä, tyydyttävä).
Koulutuksen tavoite
Koulutuksen tavoitteena on työllistyä ja antaa mahdollisuus suorittaa ravintola- ja catering-alan pakollinen tutkinnon osa sekä innostaa hakeutumaan alan tutkintoon johtavaan koulutukseen.
Ravitsemispalveluissa toimiminen -tutkinnon osan suoritettuasi sinulla on perustiedot ja -taidot:
- valmistautua työvuoroon
- huolehtia toimitilat käyttökuntoon, valmistaa tuotteita myyntiä varten sekä pitää niistä huolta
- palvella asiakkaita, myydä tuotteita ja rekisteröidä myyntiä
- päättää työvuoron työtehtävät
- arvioida omaa osaamistaan ja toimintaansa työyhteisön jäsenenä.
Koulutuksen sisältö
Koulutuksen keskeisisä sisältöjä ovat:
- Ruoanvalmistus ja ravitsemusosaaminen
- Omavalvonta ja työturvallisuus
- Raaka-ainetuntemus
- Erityisruokavaliot
- Asiakaspalvelu ja kassatyöskentely
Lisää tutkinnon osan koulutuksen sisällöstä ja arviointiperusteista löydät ePerusteista.
Opiskelijavalinta
Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella.
Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:
- aiemmin hankittu osaaminen, enintään 2 pistettä
- tarve koulutukselle, enintään 2 pistettä
- motivaatio, enintään 6 pistettä
Hakijat kontaktoidaan ja kutsutaan haastatteluun hakuajan päätyttyä.
Lisätietoja koulutuksen sisällöstä
Opinto-ohjaaja Mervi Savela, p. 040 4858 604, mervi.savela@osao.fi
Lisätietoja hakeutumisesta
OSAO Ovi -hakijapalvelu, p. 040 8266 060, ovi@osao.fi
Hakeminen
Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.