RobA – Robotiikka ja automaatiotekniikka osaksi tuotantoa

Tutkinnon osia kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnosta

RobA-koulutus vie kone- ja metallialan osaamisesi tulevaisuuteen! Onko yrityksenne automatisoimassa tuotantoaan tai investoimassa nykyteknologiaan ja ilmastovastuullisempiin tuotantomenetelmiin? RobA-koulutuksessa tutustut robotiikkaan ja automaatiotekniikkaan käytännönläheisesti ja joustavasti. Koulutukseen on mahdollista osallistua työn ohessa esim. oppisopimuksella.

Koulutuksen kuvaus

Kohderyhmä

Koulutukset on suunnattu pienten ja keskisuurten yritysten nykyiselle tai rekrytoitavalle henkilöstölle, mm. työnjohtajille, tuotannon suunnittelijoille, suunnittelijoille, koneistajille, kokoonpanotyöntekijöille, kunnossapitäjille, hitsaajille ja levysepille.

Ajankohta

Opintoihin on jatkuva haku. Opinnot alkavat hakuajankohdasta riippuen 11.3.2024 alkaen joustavasti. Aloitusajankohta sovitaan valittujen opiskelijoiden kanssa yksilöllisesti.

Opintojen laajuus on 20-80 osp. Opiskelijaksi valitulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaaminen ja todetaan, millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen opiskelija tarvitsee. Tämä määrittää opiskeluajan.

Koulutuspaikka

OSAO, Kaukovainion yksikkö, tekniikka,
Kotkantie 2 A
90250 OULU

Hinta

Opetus on maksutonta.

Koulutuksen sisältö ja laajuus

Voit valita monipuolisesta koulutuskokonaisuudesta tarvitsemasi osa-alueet:

  • Koneautomaatiojärjestelmien asennustyöt 20 osp
  • Pneumatiikka-asennukset 20 osp
  • Robotin käyttö 20 osp
  • Mekanisoitu ja automatisoitu hitsaus 20 osp

Tutustu tutkinnon osien sisältöön ePerusteet palvelussa

Koulutuksen toteutus

Opiskelu koostuu lähi- ja verkko-opiskelusta sekä mahdollisuuksien mukaan työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta. Aiempi osaamisesi kartoitetaan ennen koulutuksen alkua. Koulutuksen kesto ja sisältö on yksilöllinen riippuen aiemmasta osaamisestasi ja yrityksenne tarpeesta.

Oppisopimusopiskelu

Tutkinnon osa/-osia on mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, mikäli hakijalla on jo opiskeltavalle alalle soveltuva työpaikka, jossa voi tehdä koulutustavoitteen mukaisia työtehtäviä.

Opiskelijavalinta

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Opiskelijavalinnassa mukana oleminen edellyttää osallistumista järjestettävään haastatteluun.

Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:

  • aiemmin hankittu osaaminen, enintään 2 pistettä
  • tarve koulutukselle, enintään 5 pistettä
  • motivaatio, enintään 3 pistettä

Haastattelun ajankohta sovitaan hakijan kanssa. Kutsu haastatteluun lähetetään sähköpostilla ja kutsun lähettämisestä lähetetään hakijalle tekstiviesti. Valintatieto lähetetään sähköpostilla ja sähköpostin lähettämisestä lähetetään tekstiviesti.

 

Lisätietoja

Koulutuksen sisällöstä:
Lehtori Heikki Litendahl, 050 317 4686, heikki.litendahl@osao.fi

Koulutuksen toteutuksesta ja osaamiskartoituksesta:
Koulutuspäällikkö Leena Isotalo, 050 345 9324, leena.isotalo@osao.fi

Lisätietoa hakeutumiseen

OSAO Ovi -hakijapalvelu, p. 040 8266 060, ovi@osao.fi

Hakeminen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa. Käytä hakemuksen täyttämisessä mieluiten tietokonetta.

Hae koulutukseen

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Vahvistus on sitova.

Jotpa-hankkeen logo

Koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittama. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta.
Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.