Ruokapalvelujen ammattitutkinto, ravintolakokki

Ravintolakokin ammattitutkinto on suunnattu sinulle, jolla on alan perustutkinto suoritettuna tai työkokemusta keittiötyöskentelystä ja haluat täydentää ja syventää ammatillista osaamistasi.

Jokaiselle sopiva tapa opiskella. Valitse juuri sinulle sopiva hakutapa.

Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi.

Hakeutuminen

Koulutukseen on jatkuva haku.

Ajankohta

Opinnot alkavat sopimuksen mukaan.

Opiskelijavalinta

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella ja valintapäätös ilmoitetaan kirjallisesti sähköpostilla.

Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:

  • aiemmin hankittu osaaminen, enintään 1 pistettä
  • tarve koulutukselle, enintään 4 pistettä
  • motivaatio, enintään 5 pistettä

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin opetuskieli, hänet kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Ruokapalveluiden ammattitutkinnon kielitaitovaatimus on B1.1. Katso lisätietoja kielitaidon arvioinnista täältä >

Opiskelun toteutusmuoto

Koulutus toteutetaan lähi- ja etäopetuksena sekä työpaikalla tapahtuvana oppimisena. Koulutus painottuu työpaikalla oppimiseen.

Oppisopimusopiskelu

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimusopiskeluna. Se edellyttää alan työpaikkaa tai yrittäjänä toimimista koulutuksen aikana. Oppisopimusopiskelun voi aloittaa milloin vain. Lisätietoja oppisopimuksesta antavat Kaukovainion palvelut yksikössä koulutussuunnittelija Kirsi Pirinen, kirsi.pirinen@osao.fi,  puh. 040 541 3643.

Tutkinnon sisältö ja laajuus

Opintojen laajuus on 150 osaamispistettä (osp) ja opiskeluaika on noin 1,5 vuotta. Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi. Tämä määrittää opiskeluaikasi.

Pakollinen tutkinnon osa, 60 osp:
  • Ruoanvalmistus ravintolakeittiössä, 60 osp
Valinnaiset tutkinnon osat, 90 osp:
  • Kylmänä tarjottavien ruokien valmistaminen, 50 osp
  • Ruoanvalmistus tilauspalvelussa, 40 osp

Tutustu tutkinnon perusteisiin täällä (ePerusteet).

Hinta

Opiskelijamaksu on 200 € (Alv 0 %)

Lisätietoja

Koulutuksen sisältöön liittyvät tiedustelut

Kaukovainion yksikkö, palvelut
Opinto-ohjaaja Mervi Savela, p 040 4858 604, Mervi.Savela@osao.fi

Lisätietoa hakeutumisesta

OSAO Ovi -hakijapalvelu
p. 040 8266 060
ovi@osao.fi

Hae koulutukseen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa käynnissä. Käytä hakemuksen täyttämisessä mieluiten joko pöytätietokonetta tai kannettavaa tietokonetta.

Hae koulutukseen

 

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää valmistavan koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, mahdollisesti maksettua opiskelijamaksua ei palautetaan ja se veloitetaan kokonaan.