Ruokapalvelujen ammattitutkinto, ravintolakokki
- Etusivu
- Tietoa hakemisesta
- Koulutustarjonta
- Ruokapalvelujen ammattitutkinto, ravintolakokki
Ravintolakokin ammattitutkinto on suunnattu sinulle, jolla on alan perustutkinto suoritettuna tai työkokemusta keittiötyöskentelystä ja haluat täydentää ja syventää ammatillista osaamistasi.
Jokaiselle sopiva tapa opiskella. Valitse juuri sinulle sopiva hakutapa.
Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi.
Hakeutuminen
Koulutukseen on jatkuva haku.
Ajankohta
Opinnot alkavat sopimuksen mukaan.
Opiskelijavalinta
Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella ja valintapäätös ilmoitetaan kirjallisesti sähköpostilla.
Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:
- aiemmin hankittu osaaminen, enintään 1 pistettä
- tarve koulutukselle, enintään 4 pistettä
- motivaatio, enintään 5 pistettä
Kielitaidon arviointi
Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin opetuskieli, hänet kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Ruokapalveluiden ammattitutkinnon kielitaitovaatimus on B1.1. Katso lisätietoja kielitaidon arvioinnista täältä >
Opiskelun toteutusmuoto
Koulutus toteutetaan lähi- ja etäopetuksena sekä työpaikalla tapahtuvana oppimisena. Koulutus painottuu työpaikalla oppimiseen.
Oppisopimusopiskelu
Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimusopiskeluna. Se edellyttää alan työpaikkaa tai yrittäjänä toimimista koulutuksen aikana. Oppisopimusopiskelun voi aloittaa milloin vain. Lisätietoja oppisopimuksesta antavat Kaukovainion palvelut yksikössä koulutussuunnittelija Kirsi Pirinen, kirsi.pirinen@osao.fi, puh. 040 541 3643.
Tutkinnon sisältö ja laajuus
Opintojen laajuus on 150 osaamispistettä (osp) ja opiskeluaika on noin 1,5 vuotta. Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi. Tämä määrittää opiskeluaikasi.
Pakollinen tutkinnon osa, 60 osp:
- Ruoanvalmistus ravintolakeittiössä, 60 osp
Valinnaiset tutkinnon osat, 90 osp:
- Kylmänä tarjottavien ruokien valmistaminen, 50 osp
- Ruoanvalmistus tilauspalvelussa, 40 osp
Tutustu tutkinnon perusteisiin täällä (ePerusteet).
Hinta
Opiskelijamaksu on 200 € (Alv 0 %)
Lisätietoja
Koulutuksen sisältöön liittyvät tiedustelut
Kaukovainion yksikkö, palvelut
Opinto-ohjaaja Mervi Savela, p 040 4858 604, Mervi.Savela@osao.fi
Lisätietoa hakeutumisesta
OSAO Ovi -hakijapalvelu
p. 040 8266 060
ovi@osao.fi
Hae koulutukseen
Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa käynnissä. Käytä hakemuksen täyttämisessä mieluiten joko pöytätietokonetta tai kannettavaa tietokonetta.
Peruutusehto
Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää valmistavan koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, mahdollisesti maksettua opiskelijamaksua ei palautetaan ja se veloitetaan kokonaan.