Suurkeittiön ruokatuotanto 25 osp
Tutkinnon osa ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta
- Etusivu
- Tietoa hakemisesta
- Koulutustarjonta
- Suurkeittiön ruokatuotanto 25 osp
Suurkeittiön ruokatuotanto -tutkinnon osa on suunnattu sinulle, joka haluat työskennellä suunnitelmallisesti ja vastuullisesti ammattikeittiön erilaisissa ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä, olet kiinnostunut ravintola- ja catering-alasta ja haluat työllistää itsesi lyhyellä koulutuksella. Voit myös täydentää aiempaa koulutusta tai harkitset kouluttautumista ravintola- ja catering-alalle.
Koulutuksen kuvaus
Kohderyhmä
Koulutus on suunnattu työnhakijoille, lukiolaisille, toisen asteen ammatillisen tutkinnon suorittaneille, TUVA-opiskelijoille ja muille oman osaamisen täydentäjille. Koulutuksen tavoitteena on työllistyä ravintola- ja catering-alan toimintaympäristöön ja innostaa hakeutumaan kokkikoulutukseen.
Ajankohta
Koulutus ei ole haussa vuonna 2025.
Hinta
Koulutus on maksuton. Opintojen aikana suoritetaan hygieniapassi, jonka hinta on 6 €. Lisäksi opiskelijan tulee hankkia keittiötyöhön soveltuvat työjalkineet.
Koulutuksen sisältö ja laajuus
Koulutuksen laajuus on 25 osaamispistettä (osp). Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon osan muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää tarkan opiskeluaikasi.
Koulutuksen kesto on noin viisi kuukautta. Opiskelu toteutetaan työpaikalla, oppilaitoksessa ja verkko-opintoina. Osaaminen osoitetaan työtehtäviä tehden suurkeittiön ruoanvalmistustehtävissä ja arvioidaan asteikolla K5-T1 (kiitettävä, hyvä, tyydyttävä).
Opiskelija:
- aikatauluttaa ja suunnitella päivittäiset työtehtävänsä
- valmistaa ruokalajeja ruokaohjeiden mukaisesti
- laittaa ruokalajeja tarjolle ja tarvittaessa pakata ruokalajit kuljetusta varten
- palvella asiakkaita toiminta-ajatuksen tai liikeidean mukaisesti
- tehdä esivalmistelut seuraavaa työvuoroa varten
- arvioida omaa osaamistaan ja toimintaansa työyhteisön jäsenenä.
Tutustu Suurkeittiön ruokatuotanto -tutkinnon osaan ePerusteet palvelussa
Opiskelijavalinta
Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella.
Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti (Kempele):
- aiemmin hankittu osaaminen, enintään 2 pistettä
- tarve koulutukselle, enintään 2 pistettä
- motivaatio, enintään 6 pistettä
Kielitaidon arviointi
Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, hänet kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Ravintola- ja catering-alan perustutkinnossa kielitaitosuositus on A2.2. Lisätietoja löydät täältä.
Työvoimakoulutus
Tämä koulutus on mahdollista suorittaa myös työvoimakoulutuksena, jos olet TE-toimiston tai työllisyyden kuntakokeilun asiakas. Nyt haussa olevat työvoimakoulutukset ja hakulomakkeen löydät koulutushaun kautta. Jos koulutus ei näy auki olevissa hauissa, se ei ole sillä hetkellä tarjolla työvoimakoulutuksena.
Jos osallistumisestasi koulutukseen on sovittu TE-toimiston tai työllisyyden kuntakokeilun kanssa työllistymissuunnitelmassasi, voit saada koulutuksen ajalta korotettua työttömyysetuutta. Korotusosan maksamisesta päättää aina työttömyyskassa tai Kela.
Voit saada koulutukseen osallistumispäiviltä myös kulukorvausta.
Lisätietoja työvoimakoulutuksesta
Lisätietoja
Lisätietoja koulutuksen sisällöstä:
Opettaja Pirkko Härkönen (Kempele)
p. 050 372 2923, pirkko.harkonen@osao.fi
Koulutuspäällikkö Esa Koppelo (Kaukovainio)
p. 050 3410 625, Esa.Koppelo@osao.fi
Opinto-ohjaaja Mervi Savela (Kaukovainio)
p. 040 4858 604, Mervi.Savela@osao.fi
Lisätietoja hakeutumisesta:
OSAO Ovi -hakijapalvelu
p. 040 8266 060
ovi@osao.fi
Hakeminen
Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.